Grožis

Ar mokate nusipiešti tobulas lūpas?

Kad lūpos atrodytų patrauklios ir išraiškingos, šiandien jau nepakanka vien tik gerų lūpų dažų. Kontūrinis lūpų pieštukas-puiki galimybė ne tik akcentuoti lūpas, bet ir apsaugoti, kad lupų dažai nepasklistų už lupų kontūrų. Lūpų pieštuku siekiama pabrėžti lūpų formą (jei iš prigimties jos yra pakankamai išraiškingos ir ryškios) arba pakoreguoti lūpas ir suteikti joms norimą formą. Beje, retos lūpos būna idealios formos, todėl kontūrinis pieštukas- nepakeičiama priemonė ir turinčioms išraiškingas lūpas (būtų juokinga nuslėpti tai, kuo apdovanojo gamta), ir norinčioms jas bent keliais milimetrais pakoreguoti (tai įmanoma).

Kokios lūpos laikomos tobulomis? Lūpas geriausia vertinti orientuojantis į jų plotį, aukštį, storį. Tobulos lūpos, pasak makiažo meistrų, yra 1,5 karto didesnės už… akį, o sudėtos primena širdį arba įtemptą lanką.
Kaip naudotis kontūriniu lūpų pieštuku?

Image by Free pik

Kontūruoti pradedame nuo viršutinės lūpos vidurio. Pirmiausia brėžiame brūkšnį dešiniąja viršutinės lūpos puse krašto link, po to- kairiąja puse. Burna turi būti truputėlį pražiota, pieštukas- gerai nudrožtas! Pagal tą pačią taisyklę paryškiname ir apatinę lūpą. Nubrėžtos linijos turi būti plonos ir lygios. Pieštuku paryškintos lūpos lūpų dažais dažomos nuo išorinių kampų vidaus link. Pirmiausia dažoma viršutinė, po to- apatinė lūpa. Jei lūpas dažotės šiltų atspalvių dažais, rinkitės rudos spalvos, jei šaltų- vienu tonu šviesesnį arba tamsesnį už lūpų dažų spalvą kontūrinį pieštuką. Pieštuku apvestas lūpas dažyti lūpų dažais tampa paprasčiau, nes aiškiai matomi kontūrai. Tamsėlesnis kontūras- ideali išeitis mėgstančioms dažytis lūpas labai šviesiais lūpų dažais; šiuo atveju kontūriniu pieštuku galima net pakoreguoti lūpų dažų spalvą!

Kokios spalvos gali būti kontūrinis pieštukas?

Spalvų paletė turtinga ir įvairi. Galite rinktis kūno, šokolado, įvairių atspalvių raudonos, netgi baltos ir juodos spalvos kontūrinį pieštuką. Baltos spalvos pieštu­ kas dažniausiai vartojamas sceniniam ar­ba vakariniam makiažui. Baltą galima de­rinti su kitokia kontūrinio pieštuko spal­va.

Ką vertėtų žinoti apie šią makiažo priemonę?

  • Jei pasirinksite šiek tiek tamsesnį nei lūpų dažai kontūrinį pieštuką, lūpos atrodys putlesnės.
  • Jei lūpos pernelyg siauros ir plonos, brėžiame neryškų kontūrą truputėlį aukščiau viršutinės lūpos ribos ir šiek tiek žemiau apatinės lūpos ribos, kontūras neturi siekti lūpų kampų.
  • Jei netaisyklingas dantų sukandimas, turite ne tik labai’ atidžiai pasirinkti lūpų dažu spalvą, bet ir prisiderinti pieštuko spalvą- kontūras neturėtų būti ryškesnis už lūpų dažus. Geriausiai tinka vienu tonu šviesesnis arba tos pačios spalvos pieštukas.
  • Jei norite, kad lūpos atrodytų natūraliai, apibrėžkite lūpų kontūrus kūno spalvos kontūriniu pieštuku.
  • Jei kontūrinis lūpų pieštukas minkštas, kartais jį galima pavartoti netgi kaip lūpų dažus. Apveskite kontūriniu pieštuku lūpas, nuspal­vinkite jas tuo pačiu pieštuku, po to retušuokite lūpų kontūrus kūno spalvos kontūriniu pieštuku. Ga­liausiai pasitepkite lūpas bespalviu lūpų blizgesiu.
  • Jei burna pernelyg maža, pieštuku apibrėžkite ryškiai raudo­ną kontūrą. Lūpos optiškai paplatės ir pailgės.
  • Norėdama plonesnių lūpų pirmiausia lūpas apveskite pieštuku, putnesnių- pirmiausia dažykitės lūpų dažais.
  • Jei lūpos asimetriškos, vieno­je jų pusėje kontūriniu pieštuku pakeliama, o kitoje- nuleidžiama jų linija.

Pasirinkite labiausiai jums tinkantį ir patinkantį kontūrinį lūpų pieštuką.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker