Grožis

Netikras grožis tampa tikru

Iš kosmetiką pardavinėjančių firmų pažadai per daug jau gražiai skamba, kad būtų tikroviški. Dauguma mūsų perkame pamėgtas kosmetikos priemones ir esame šventai įsitikinusios, kad be jų nebūtume tokios gražios. Tačiau ne visos grožio ir ilgos jaunystės gudrybės mums padeda taip, kaip skelbia reklama. Kad būtų mažiau nusivylimų ir kad sutaupytumėte pinigų paprašėme kosmetikos specialistų įvertinti kai kuriuos kosmetiką gaminančių ir parduodančių firmų pažadus.

Nuo šokolado veide atsiranda riebių dėmių

Kol kas neįrodyta, kad riebus maistas kenkia odai ir kad joje atsiranda dėmių. Šis tariamas ryšys yra greičiau dietos fanatikų vaisius. Bet tai nereiškia, kad šokoladą galima valgyti kilogramais. Piktnaudžiavimas kokiu nors vienu produktu visada neigiamai atsiliepia organizmui: jam pritrūksta tų maisto medžiagų ar vitaminų, kurių esama kituose produktuose. Kai organizme ko nors trūksta, pirmieji nukenčia plaukai ir oda.

Cheminis sušukavimas nepakenks jūsų plaukams

Tai netiesa: gali pakenkti. Šiuo būdu šukuojant plaukus, vyksta cheminės reakcijos, dėl kurių sutrinka vadinės plauko sanda­ros ryšiai, lemiantys jų išvaizdą ir palaikantys stiprumą. Po che­minio sušukavimo 20 % šių ryšių nebeatsikuria, taigi plaukai susilpnėja. Bet naujausi cheminio sušukavimo būdai taip nega­dina plaukų, kaip ankstesni. Dabar šiam reikalui vartojamos che­minės medžiagos prasiskverbia į plauko vidų nepažeisdamos jo išorinio sluoksnio, todėl plaukai nepraranda blizgesio.
i amoniaką, todėl plaukai maloniau kvepia.

Plaukų stilistai daugiau nebenaudoja amoniako, todėl plaukai maloniau kvepia. Ta­čiau dėl šių naujovių sutrumpėja cheminiu būdu padarytos trukmė. Anksčiau tokia šukuosena laikydavo iki 4 mėnesių, dabar išyra po dviejų ar vieno mėnesio. Bet kadangi žalingas poveikis plaukams mažesnis, ją galima dažniau daryti.

Image by cookie_studio on Freepik

Kosmetikos produktai, pagaminti iš gėlių ir žolių ekstraktų, yra geresni

Mūsų visuomenėje gajus įsitikinimas, kad natūralumai yra geriau negu sintetika, todėl daugelis linkę vis labiau kratytis chemijos. Tai paranku botanikams: galima gerai uždirbti. Mat kai kurie gamintojai į savo kosmetiką deda augalinių produktų vien tam, kad lengviau ją parduotų.

Iš tikrųjų geriausia kosmetika yra ta, kuri gaminama iš tinkamų medžiagų, nesvarbu, ar jos natūralios, ar sintetinės. Iš natūralių medžiagų pagaminta kosmetika, taip pat kaip ir sintetinė, gali sukelti alerginių reakcijų. Tai nereiškia, kad kosmetikos pramonė turėtų atsisakyti augalinių žaliavų. Iš jų padarytos kosmetikos priemonės ir kvepia maloniau, yra švelnesnės. Jas paprastai gamina bendrovės, griežtai nusistačiusios prieš gyvulinius priedus ir prieš eksperimentavimą su gyvūnais.

Kremai gali sumažinti paburkimą ir ratilus apie akis

Akių kremai tikrai laikinai paslepia paakių raukšleles. Tačiau jie nesumažina paburkimo ir ratilų apie akis.

Iš ryto akys būna paburkusios dėl to, kad miegant audiniuose po akimis prisirenka daug vandens. Patinimą sumažins šaltas kompresas, nes šaltis sutraukia kraujagysles. Nuolatinis akių paburkimas būdingas chroniškomis alergijomis ar sinusitu sergantiems žmonėms, o sveikiems jų randasi vyresniame amžiuje dėl to, kad po akimis kaupiasi riebalai. Juos galima pašalinti tik kosmetine operacija.

Tamsūs ratilai taip pat yra sezoninių ar chroniškų alergijų bei blogo miego požymis, gali būti ir paveldimi. Šiuo atvejus senėjant aplink akis vis labiau ryškėja ir kraujagyslių tinklelis. Geriausia jį paslėpti specialiu kremu.

Pigūs kremai gali būti tokie pat geri kaip ir brangūs

Jeigu vartodama 5 € vertes kremą, jaučiate, kad jis drėkina jūsų odą ne ką blogiau nei kainuojantis 30 €, vartokite pigųjį. Bet turėkite omenyje, kad brangesni kremai yra daugiafunkcionalūs: be tiesioginės paskirties, dar apsaugo nuo saulės, naikina riebias dėmes ir mažina odos jautrumą.

Žinoma, jei jūs esate paauglė, jei jūsų veidas skaistus ir jaunatviškas, kad oda nesausėtų, drąsiai galite vartoti nebrangų kremą. Bet jeigu jums per trisdešimt, jūsų odos toks kremas neapsaugos.

Kremai, skirti krūtims, gali padidinti geidulingumą

Jeigu tepate kremais savo švelnias krūtis, kad jos būtų dar švelnesnės- neapsigausite (tam tiks bet kuris kūno kremas). Bet jeigu viliatės, kad sustangrės nukarusios krūtys- tik pinigus išmesite. Kosmetika negali atkurti odos elastingumo ar sustiprinti krūtis laikančių raumenų. Tokioms moterims nebent tik mankšta- ypač veiksmingas plaukymas ir svarsčių kilnojimas. Fiziniai pratimai sustiprins krūtinės, pečių, nugaros ir pilvo raumenų tonusą, pagerins laikyseną. Tačiau reguliarus krūtų įtrynimas kremais turi kitą neabejotiną naudą: nuolatos liesdama savo krūtis, galite anksti pastebėti sukietėjimą ir nieko nelaukdama kreiptis į gydytojus.

Kosmetika gali sustabdyti plaukų galų skeldėjimą

Tam tikros kosmetikos priemonės iš tikrųjų gali suklijuoti su­skeldėjusius plaukus, bet geriau juos vis dėlto pakirpti. Pavyzdžiui, ploni plaukai greitai suskeldėja nuo feno, dažno šukuosenos keiti­mo ir net šukavimo šepečiu.

Dėl dažno kirpimo plaukai auga greičiau

Tai netiesa: dažnas kirpimas nespartina plauko augimo greičio. Tačiau jeigu norite užsiauginti ilgus plaukus, patartina dažniau juos pakirpti- tuomet dėl stiprių ir storų galų plaukai atrodys sveiki ir gražūs. Ilgus plaukus taip pat reikia reguliariai pakirpti.

Kasdien plauti plaukus nesveika

Kaip tik atvirkščiai: jeigu gyvenate labai užterštame mieste, gal­vą reikia trinkti kasdien. Pasirinkite gerą šampūną, o ne pigų didelį butelį, reklamuojamą visai šeimai. Geras šampūnas nedirgina gal­vos odos ir lengvai išsiplauna.

Kokoso sviestas ir vitaminas E padeda atsikratyti pertemptos odos žymių

Kai oda būna ištempta ilgesnį laiką ir labiau, negu leidžia jos elastingumas (tai dažnai atsitinka dėl nėštumo), vėliau ji nebesusitraukia ir pasilieka žymės. ne visų moterų oda vieningai elastinga, manoma, kad tai priklauso nuo genų. Jeigu oda buvo per daug ištempta, dažnai niekas nebegelbsti.

Pertempimo žymės- raudoni dryžiai ant odos. Ilgainiui jie išblunka: pasidaro balti ir šiek tiek dantyti. Jų būna ant krūtų, pil­vo, šlaunų ar sėdynės. Nors nėščiosioms patariama dažnai įtrinti ištemptas rietas aliejais ir kremais, dermatologai mano, kad iš to nėra jokios naudos, nebent dėl kremų oda bus lygesnė ir švelnesnė.

Su kremais galima atsikratyti ir celiulito

Nors kai kurių medikų teigimu, tokio sutrikimo išvis nėra, mes manome kitaip. Susirgus celiulitu, oda lupasi sluoksniais, kaip apel­sino žievė: po epidermiu susidaro riebalų ląstelės. Ši liga atsiranda, kai audiniuose sumažėja kolageno ir elastino.

Kol kas nerasta, kuo gydyti, kad išnyktų tie riebaliniai gumbai ir sukietėjimai ant šlaunų ir sėdmenų. Žinoma, nieko nedaryti irgi negalima. Patartina odą įtrinti gairinamųjų medžiagų turinčiomis gydomosiomis priemonėmis, reguliariai šalinti atsiknojusį pavirši­nį sluoksnį, pažeistas vietas masažuoti, nuolat mankštintis ir laikytis sveikos dietos- tuomet gumbai atrodys ne tokie bjaurūs.

Greičiausias plaukų šalinimo būdas- elektro­lizė

Tai nėra greičiausias būdas, bet veiksmingiausias. Tačiau kar­tais gydymas trunka ilgai.

Kad sustiprėtų nagai, reikia juos mirkyti aliejuose

Nuo aliejaus nagai nebus tokie trapūs, suminkštės pirštų oda, bet kosmetologų yra sukurta ir specialių- geresnių bei veiksmin­gesnių už aliejų- kremų.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker